Főoldal
2014. July 17.

Hogyan tedd gyerekbiztossá a házasságod?

Mikor az ember – vagy az ember lánya – oltár elé áll szíve választottjával, valószínűleg meg sem fordul a fejében, hogy egyszer a „szeretlek” szót majd ez követi: de… Pedig egy kapcsolatnak, egy házasságnak ezernyi kihívással kell szembe néznie a mézeshetek után. Akármennyire is vágyott és boldog esemény, a gyerekvállalás is ezek közé tartozik.

A kisbaba érkezésével egyszeriben felborul minden, az addigi napirend széthullik, a prioritások megváltoznak. A társadalom általában el is várja ezt a hozzáállást. Egy friss anyukának és apukának kutya kötelessége, hogy a gyerekük érdekeit tartsák szem előtt minden mást megelőzve – beleértve a házasságukat és egymást is.

Andrew G. Marshall a közvélekedéssel ellentétben azonban úgy gondolja, hogy azok a szülők, akik a gyermekükért élnek, szép lassan lemerítik saját magukat és a házasságukat is. Könyvében olyan gondolatokkal áll elő, amelyeket a legtöbb anyának talán még kicsit ízlelgetni és szokni kell: helyezzék a párkapcsolatukat az első helyre. A szerzőnek meggyőződése, hogy nem kell a nap 24 órájában tökéletes szülőnek lenni, csupán elég jónak. Olyan anyának, apának, aki a kellő rugalmassággal áll a gyerekneveléshez, akinek saját és párja igényei ugyanolyan fontosak, mint a gyerekéi és aki képes önállóságra nevelni a család legifjabb tagját.

A Szeretlek, de miért én vagyok mindig az utolsó? elsősorban segíteni szeretne azoknak a pároknak, akik problémákkal küzdenek, akik már észrevették, hogy valami nincs rendben a párkapcsolatukkal és tenni szeretnének ez ellen. A könyv azonban azoknak a pároknak is hasznos lehet, akik most vágnak bele a gyereknevelés nagy kalandjába, sőt azoknak is, akik önálló, magabiztos és kiegyensúlyozott gyereket szeretnének nevelni harmonikus légkörben.

Andrew G. Marshall: Szeretlek, de miért én vagyok mindig az utolsó?

Az oldalakon személyes történetekkel, tapasztalatokkal alátámasztott gondolatokat, tippeket és ötleteket olvashatunk egy olyan párkapcsolati terapeutától, aki több mint huszonöt éve folytat sikeres praxist. A megértést és a cselekvést tesztek, feladatok segítik és egészítik ki.

És hogy mit is mond Marshall? Szereljünk zárat a hálószoba ajtajára, mondjuk néha nemet a gyereknek, fordítsunk több és minőségibb időt saját magunkra és a másikra, legyünk újra szeretők, és ne csupán „anya” és „apa”. Hogy hogyan? Kiderül a könyvből!

A szerzőről:

Andrew G. Marshall párkapcsolati tanácsadó, író és kiváló színpadi szerző. Huszonöt éve folytat sikeres praxist az Egyesült Királyságban, emellett a Times, a Guardian és a Psychologies című folyóiatok publicistája.