Főoldal

Hírek

Összesen 44 találat.
100 éve, 1922. december 18-án született Várhegyi György tanár, nevelés­szociológus, oktatás­kutató, aki annyi más tevékenysége között az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének megálmodója, alapítója és haláláig elnöke is volt. Születés­napjára családtagjai, kollégái és tisztelői digitális emlék­könyvet állítottak össze.
A „Láthatatlan Magyarország” és „A szív vége” árának 50%-ával az Igazgyöngy Alapítványt támogatja, ha webshopjainkban vagy az Ünnepi Könyvhéten a Tea Kiadó pavilonjában vásárolja meg azokat.
A szív végét egy pódiumbeszélgetés keretében mutattuk be az Írók Boltjában november 9-én. A meghívottak más és más irodalmi, társadalmi és történeti szempontból reflektáltak a cigány újmesékre. Az Írók Boltja felvételén végignézhető a beszélgetés.  
A budapesti Béla - bár, étterem, lakás, arborétum lesz a helyszíne a Megálmodtalak bemutatójának október 30-án.
A könyv első bemutatója a dorogi Gáthy Zoltán Könytárban lesz október 18-án, 17 órakor, melyen a szerzőt a könyv ajánlója, Boldizsár Ildikó mesekutató és meseterapeuta kérdezi majd.
Gyermeknevelési sorozatunkkal és egy könyvbemutatóval készülünk!
Hamarosan megjelenik L. Ritók Nóra Láthatatlan Magyarország című könyve, melynek bemutatóját november 28-án délelőtt 10 órakor tartjuk a Katona József Színházban. A korlátozott férőhely miatt a rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött.
Ez a könyv megerősített abbéli hitemben, hogy én bizony egy kisbabának születtem, majd kislány lett belőlem, aztán tinilánnyá cseperedtem, ezután fiatal nő lettem,  akinek a fejében nagyon sokat motoszkált a gondolat, hogy szeretne anya lenni, és három gyermeket nevelni. De nem születtem anyának, nem bizony!
 
Marilyn Monroe életének tizenhat évét felölelő fotókiállítás nyílt Londonban a néhai filmsztár születésének 90. évfordulója alkalmából.
Úgy tűnik, igen: Dan Brown amerikai regényíró a fiatal felnőtteket megcélozva dolgozza át A Da Vinci-kód című világhírű könyvét - jelentette be a kiadója.
Kihirdették az Európai Unió Irodalmi Díjának idei nyerteseit kedden Brüsszelben, a legkiválóbb európai elsőkönyves és feltörekvő szerzőket reflektorfénybe állító kitüntetést tizenkét szerző kapta meg.
Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy bármiben hibás lennél vagy nem jól működsz... Nem ismerünk, nem tudjuk, miként éled az életed, miként neveled a gyerekeidet, milyen a személyiséged, milyen családból jöttél... Legújabb könyvünk szerzője mindössze azt szeretné elmondani minden leendő szülőnek, hogy anya és apa akkor lesz valakiből, amikor a gyermeke megszületik. Előbb egyszerűen nem megy.
Az orosz "Jasznaja Poljana Irodalmi Díj" nyerteseit október 28-án hirdették ki az Moszkvában. Az idő partjain (A Tale for the Time Being ) című könyvével Ruth Ozeki elnyerte a legjobb tavaly megjelent oroszra lefordított külföldi regényért járó elismerést. Ruth Ozeki egyébként az első külföldi író, akit díjaztak.
Steve Silberman amerikai tudományos újságíró kapta Londonban a 20 ezer fonttal (8,7 millió forinttal) járó brit Samuel Johnson-díjat az autizmusról szóló nem fikciós könyvéért.
Kétféle útja van annak, hogy valaki egy pszichiátrián töltse a gyermekkorát: vagy ápolt, vagy az igazgató fia. Ráadásul csak az egyik, mert hárman vannak...
Kismama vagy anyuka vagy? Van egy megható történeted arról, hogy jelentetted be, hogy babát vársz? Esetleg kétnyelvű a gyereked és megosztanád a tapasztalataidat? Szupercuki ovis szerelmi történeted van? Mondd el nekünk és kerülj be egy valódi könyvbe!
 Normál esetben nem vagyunk támogatói a könyvek bármilyen formában történő megrongálásának, de látva, hogy az internet kreatív népe milyen zseniális táskát, telefontöltő állványt vagy laptoptartót készít belőlük, hirtelen eszünkbe jut az a borzalmasan unalmas kötelező olvasmány, amivel anno annyit szenvedtünk. Még mindig ott porosodik a polcon, ideje újra a kezünkbe venni, és nekiesni… szikével.
Tolkiennek nem csak a művei zseniálisak, életének egyes momentumai is kifejezetten érdekesek, sőt szórakoztatóak. Összegyűjtöttünk öt olyan kevésbé ismert dolgot, ami miatt csak még jobban imádjuk a mestert.
Homokos tengerpart, legelésző pónik, idilli környezet és… három brutálisan meggyilkolt nő holtteste. A Svédországban már Henning Mankell, Håkan Nesser, Camilla Läckberg vagy éppen Karin Fossum szintjén emlegetett Mari Jungstedt első regénye a Tea Kiadó gondozásában jelent meg magyarul.
A novemberben meghirdetett rajzpályázatunkra több, mint 70 fantasztikus alkotás érkezett. Nagyon szeretnénk megköszönni minden szülőnek és pedagógusnak a beküldéseket de mindenekelőtt természetesen a gyerekeknek a sok-sok munkát! A zsűri szörnyen nehéz helyzetben volt.
MUTASS TÖBBET
Rendezés és szűrés
Szerzők
Műfajok
Árkategória
Formátum
Megjelenés éve
Kiknek ajánljuk
Törlés
Renben