Regős Judit
Nem születtél anyának!

A könyv mintegy 150 aktuális kérdésre ad választ, ezáltal hiteles alternatívát kínál a babát tervezők és a gyermeket nevelők számára: a CSALÁDOT. Nem konyhakész megoldásokat sorol, hanem rámutat azokra az összefüggésekre, amelyek összekötik vagy összeugrasztják a családtagokat.
3 490 Ft  -40% 2 090 Ft

Regős Judit húsz éve segíti a családokat tanácsadóként, ezrek fordultak már hozzá. Nevéhez fűződik a Regős-módszer, melynek kiteljesedése a Szülők Háza hálózat és az azonos nevet viselő alapítvány. Mindemellett négy gyermeket nevel. E két – egyenként is rendkívül szerteágazó – tevékenységi területének tapasztalatait foglalja össze ebben könyvben, melynek  vezérgondolata: a szülő is ember.

A BABANET Társalgó rovatából kiemelt idézetek bizonyítják, hogy valós problémákat boncol könyvében, közismert interjúalanyai pedig a saját életükből vett példákkal gazdagítják a mondanivalóját.


"Sokan már a fogantatás előtt pontosan tudják, hogyan fogják a babájukat gondozni, gyermeküket nevelni. Jó anyák, apák akarnak lenni. Senkit nem szeretnék eltántorítani az effajta felkészüléstől, csak halkan felhívom a figyelmet arra, hogy apa és anya a gyermekkel együtt születik, aki a világra jövetelekor, később pedig egyre gyakrabban áthúzhatja a szülei előzetes számításait, így a rendszer újratervezésért, valamint hatalmas adag rugalmasságért kiált. Ne megfelelni akarjunk a szülőség kihívásainak, hanem éljük meg annak minden aspektusát."
Regős Judit

A nagybetűs férfi gyengéd a nővel, nem férfiaskodik, nem erősködik, nem játssza túl a férfiszerepet, mindemellett igyekszik mindent megadni a feleségének.
Kemény Dénes

Fontos, hogy a gyerekek alkalmazkodjanak hozzánk, a mi életünkhöz, de nekünk is szükséges hozzájuk igazodni. Ha a gyerekem érzi rajtam, hogy jól érzem magam a bőrömben, ő is sokkal többet kap.
Temesvári Andrea

Félelmetes, hogy a szülői szerepre mennyire nem készítenek fel bennünket. Pedig akár iskolában is lehetne tanítani, legalább az alapokat.
Lackfi János

Sokféleképpen lehet sikert elérni. Ha a szülők bíznak a gyerekben és segítik, akkor – mint látjuk – sikerülhet az élete. Én is sikeres lettem.
Polgár Judit

Én úgy érzem, hogy minden családban vannak tragédiák. Ezeket fel kell tudni dolgozni, csak így tudunk előbbre lépni. Nem szabad a szőnyeg alá söpörni a problémákat, beszélni kell róluk.
Tóth Frank

 

Cím: Nem születtél anyának!
Alcím: Tabuk nélkül a családdá válásról
Szerző: Regős Judit
Illusztrátor: Balassa Nikoletta
Terjedelem: 202oldal
Formátum: 165 x 235 mm
Kötés: Puhafedeles

Cimkék:   nagyoknak   gyereknevelés   párkapcsolat   házasság   család   várandósság   terhesség   szülés   gyász   fészekrakó   felnőtteknek